Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron w delikatnym i kremowym sosie truflowo-rozmarynowym. Wykwintne i bardzo proste danie.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją. Kurczaka kroimy w kostkę, obsypujemy solą, pieprzem i papryką słodką. Cebulę kroimy w piórka, pieczarki na ósemki. Na patelni podgrzewamy olej truflowy z gałązką rozmarynu. Gdy się rozgrzeje, dodajemy kurczaka i smażymy 2-3 minuty. Dodajemy cebulę i pieczarki, przykrywamy pokrywką i dusimy około 5 minut. Dodajemy ugotowany makaron i serek mascarpone. Dokładnie mieszamy i dusimy pod przykryciem jeszcze 2 minuty. Wyławiamy rozmaryn. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy od razu z kilkoma listkami rozmarynu do dekoracji.