Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron w delikatnym i kremowym sosie truflowo-rozmarynowym. Wykwintne i bardzo proste danie.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6334
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154815
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6334
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154815
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją. Kurczaka kroimy w kostkę, obsypujemy solą, pieprzem i papryką słodką. Cebulę kroimy w piórka, pieczarki na ósemki. Na patelni podgrzewamy olej truflowy z gałązką rozmarynu. Gdy się rozgrzeje, dodajemy kurczaka i smażymy 2-3 minuty. Dodajemy cebulę i pieczarki, przykrywamy pokrywką i dusimy około 5 minut. Dodajemy ugotowany makaron i serek mascarpone. Dokładnie mieszamy i dusimy pod przykryciem jeszcze 2 minuty. Wyławiamy rozmaryn. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy od razu z kilkoma listkami rozmarynu do dekoracji.