Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podarowany przez Gosię zakopiański oscypek zaprzyjaźnił się z makaronem. Wyszło pyszne, aromatyczne danie. Dziękujemy Gosia. PS: zamiast suszonego tymianku użyjcie świeżego. Ja nie miałem więc użyłem suszonego.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7900
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1166
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13667
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7900
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1166
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13667
Składniki
Makaron ugotowałem zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Boczek pokroiłem w kostkę i podsmażyłem na suchej patelni. Wlałem śmietanę, dodałem starty na wiórki ser. Wsypałem tymianek. Dusiłem kilka minut. Wymieszaj dokładnie. Doprawiłem do smaku świeżo mielonym pieprzem. Ugotowany makaron połączyłem z sosem. Delikatnie wymieszałem. Posypałem pokrojonym szczypiorkiem.