Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podarowany przez Gosię zakopiański oscypek zaprzyjaźnił się z makaronem. Wyszło pyszne, aromatyczne danie. Dziękujemy Gosia. PS: zamiast suszonego tymianku użyjcie świeżego. Ja nie miałem więc użyłem suszonego.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8352
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2891
Polecam.
Odsłon: 1573
Polecam.
Odsłon: 464
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8352
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2891
Polecam.
Odsłon: 1573
Polecam.
Odsłon: 464
Składniki
Makaron ugotowałem zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Boczek pokroiłem w kostkę i podsmażyłem na suchej patelni. Wlałem śmietanę, dodałem starty na wiórki ser. Wsypałem tymianek. Dusiłem kilka minut. Wymieszaj dokładnie. Doprawiłem do smaku świeżo mielonym pieprzem. Ugotowany makaron połączyłem z sosem. Delikatnie wymieszałem. Posypałem pokrojonym szczypiorkiem.