Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na makaron otulony aromatycznym i wyrazistym w smaku pesto z młodych listków rzodkiewki oraz listków bazylii. Całość dopełnia intensywna nuta sera Cheddar, prażone orzechy włoskie i młody, polski czosnek.
Orzechy włoskie prażymy na patelni lub w piekarniku, studzimy i rozbijamy w moździerzu.
Umyte oraz osuszone listki (bazylii i rzodkiewki) delikatnie siekamy, przekładamy do rozdrabniacza, dolewamy część oliwy z oliwek, dodajemy ząbki młodego czosnku i miksujemy dla odpowiedniego rozdrobnienia. Następnie dodajemy starty ser Cheddar, rozbite w moździerzu orzechy włoskie, dolewamy pozostałą część oliwy z oliwek, syrop z agawy i jeszcze chwilę miksujemy dla dobrego połączenia wszystkich składników.
Na sam koniec pesto doprawiamy do smaku solą i sporą ilością świeżo zmielonego, czarnego pieprzu.
Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i mieszamy go z wcześniej przygotowanym pesto.
Życzę smacznego! :)
Propozycja na lekki, zdrowy, aromatyczny i bardzo smaczny sos na bazie jogurt...
Odsłon: 2118
Cielęce pulpety z brokułem i sosem bazyliowym
Odsłon: 1426
Lekka dietetyczna ryba z piekarnika z sosem bazyliowym. Moja rodzina uwielbia...
Odsłon: 6714
Bardzo proste, szybkie i smaczne danie z grilla - steki (kotlety) z mielonej...
Odsłon: 68
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 280
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 6172
Bardzo proste, szybkie i smaczne danie z grilla - steki (kotlety) z mielonej...
Odsłon: 68
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 280
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 6172
Składniki
Orzechy włoskie prażymy na patelni lub w piekarniku, studzimy i rozbijamy w moździerzu. Umyte oraz osuszone listki (bazylii i rzodkiewki) delikatnie siekamy, przekładamy do rozdrabniacza, dolewamy część oliwy z oliwek, dodajemy ząbki młodego czosnku i miksujemy dla odpowiedniego rozdrobnienia. Następnie dodajemy starty ser Cheddar, rozbite w moździerzu orzechy włoskie, dolewamy pozostałą część oliwy z oliwek, syrop z agawy i jeszcze chwilę miksujemy dla dobrego połączenia wszystkich składników. Na sam koniec pesto doprawiamy do smaku solą i sporą ilością świeżo zmielonego, czarnego pieprzu.
Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i mieszamy go z wcześniej przygotowanym pesto. Życzę smacznego! :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Smażona kaczka, ziemniaki i mizeria.
Dania główne
Szybkie danie z grilla
Dania główne
Kluski ruskie
Dania główne
Pieczone kotlety mielone faszerowane fasolką szparagową i pomidorem
Smażona kaczka, ziemniaki i mizeria.
Smażony filet i udka z kaczki podane z ziemniakami i mizerią z ogórków.
Odsłon: 98
Szybkie danie z grilla
Bardzo proste, szybkie i smaczne danie z grilla - steki (kotlety) z mielonej...
Odsłon: 68