Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na makaron otulony aromatycznym i wyrazistym w smaku pesto z młodych listków rzodkiewki oraz listków bazylii. Całość dopełnia intensywna nuta sera Cheddar, prażone orzechy włoskie i młody, polski czosnek.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8654
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7240
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4951
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327900
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8654
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7240
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4951
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327900
Składniki
Orzechy włoskie prażymy na patelni lub w piekarniku, studzimy i rozbijamy w moździerzu. Umyte oraz osuszone listki (bazylii i rzodkiewki) delikatnie siekamy, przekładamy do rozdrabniacza, dolewamy część oliwy z oliwek, dodajemy ząbki młodego czosnku i miksujemy dla odpowiedniego rozdrobnienia. Następnie dodajemy starty ser Cheddar, rozbite w moździerzu orzechy włoskie, dolewamy pozostałą część oliwy z oliwek, syrop z agawy i jeszcze chwilę miksujemy dla dobrego połączenia wszystkich składników. Na sam koniec pesto doprawiamy do smaku solą i sporą ilością świeżo zmielonego, czarnego pieprzu.
Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i mieszamy go z wcześniej przygotowanym pesto. Życzę smacznego! :)