Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-makaron-z-pieczarkami,2031771,walek.html Danie bardzo smakowite i pożywne. Szybkie i proste w przygotowaniu. Polecam
patelnia, nóż, tarka, łyżka,
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 602
Polecam.
Odsłon: 227
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 503
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3863
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 602
Polecam.
Odsłon: 227
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 503
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3863
Składniki
Pieczarki po oczyszczeniu kroimy w grubszą kostkę, cebulę po obraniu kroimy w drobną kostkę. Na większej, głębszej patelni podgrzewamy olej i podsmażamy pokrojoną cebulę do zeszklenia. Dokładamy pokrojone pieczarki i smażymy całość , aż wyparuje 3/4 płynu, lekko solimy. Do całości dodajemy śmietanę, maggi i pieprz. Mieszamy całość do połączenia składników i wyłączamy płomień gazu. Następnie gotujemy makaron według opisu na opakowaniu. Ugotowany , odcedzony makaron dodajemy do sosu, wlewamy około 50 ml. wody z gotowania makaronu. Makaron mieszamy z sosem i posypujemy natką pietruszki i startym serem. Smacznego
Przygotowany sos łączymy z ugotowanym makaronem. Smacznego
Danie gotowe do podania.