Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To sprawdzony pomysł na sycący, pyszny obiad. Jest tak prosty, że każdy poradzi sobie z jego wykonaniem, a smakuje wybornie.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1481
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 571
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1481
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 571
Składniki
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, odcedź, zachowując trochę wody z gotowania.
Na patelni rozgrzej olej. Dodaj cebulę i smaż do zeszklenia się.
Na patelnię dodaj pieczarki i smaż około 5 minut, aż zmiękną i się zarumienią. Dodaj szynkę i smaż jeszcze przez 3-4 minuty.
Zmniejsz ogień, wlej śmietankę 30% i mieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Dodaj starty ser i mieszaj do rozpuszczenia, aż powstanie kremowy sos.
Wrzuć na patelnię ugotowany makaron. Jeżeli sos jest za gęsty, dodaj odrobinę wody z makaronu.
Podawaj udekorowany natką pietruszki.