Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z sardynkami

Makaron z sardynkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2119 Ocena: 47365

Dodano:

Odsłon: 3695

Szybkie danie na piątek

Składniki

  • 300 g makaronu fusilli
  • 4 łyżki oleju słonecznikowego
  • 2 szalotki
  • 125 g sardynek w oleju z cytryną (bez skóry i ości)
  • 3 łyżki startego parmezanu
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
    Obrane szalotki szklimy na rozgrzanym oleju, dodajemy sardynki wraz z olejem, szpatułką je rozdrabniamy i smażymy.
    Następnie dodajemy makaron, dokładnie łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Podajemy ze świeżo startym parmezanem i posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń