Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z serem białym i boczkiem

Makaron z serem białym i boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 873 Ocena: 16747

Dodano:

Odsłon: 4353

Wspomnienie dzieciństwa, proste ale smaczne danie. Szczególnie jak dodamy wiejski ser.

Składniki

  • 300 g makaronu typu świderki
  • 400 g boczku wędzonego surowego
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka oleju
  • 200 g białego sera wiejskiego
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron ugotowałem zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Odcedziłem.

    Boczek pokroiłem w dużą kostkę, lekko obsmażyłem na oleju. Następnie dodałem pokrojoną w kostkę cebulę, zeszkliłem i dodałem makaron, lekko obsmażając go.

    Do całości dodałem rozdrobniony ser oraz posiekany szczypiorek, dokładnie składniki połączyłem. Do smaku doprawiłem solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń