Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z soczewicy jest świetną, bezglutenową i wysokobiałkową alternatywą dla makaronu pszennego. Ma lekko "grochowy" posmak, który świetnie komponuje się z kurczakiem.
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 57
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 228
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 600
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 238
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2424
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 57
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 228
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 600
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 238
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2424
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę kroimy w piórka, kurczaka w grubsze słupki. Na patelni, na oleju przesmażamy cebulę i kurczaka przez około 3 minuty. Dodajemy pokrojone suszone pomidory, kukurydzę, żurawinę i przyprawy. Pod przykryciem dusimy jeszcze kilka minut. Na końcu dodajemy ugotowany makaron i fasolę. Delikatnie mieszamy i dusimy jeszcze kilka minut. Danie jest pyszne i na ciepło i na zimno.