Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z soczewicy jest świetną, bezglutenową i wysokobiałkową alternatywą dla makaronu pszennego. Ma lekko "grochowy" posmak, który świetnie komponuje się z kurczakiem.
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 218
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 121
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 266
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 315
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 87
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 218
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 121
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 266
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 315
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 87
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę kroimy w piórka, kurczaka w grubsze słupki. Na patelni, na oleju przesmażamy cebulę i kurczaka przez około 3 minuty. Dodajemy pokrojone suszone pomidory, kukurydzę, żurawinę i przyprawy. Pod przykryciem dusimy jeszcze kilka minut. Na końcu dodajemy ugotowany makaron i fasolę. Delikatnie mieszamy i dusimy jeszcze kilka minut. Danie jest pyszne i na ciepło i na zimno.