Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos gorgonzola z orzechami i gruszką to klasyka w kuchni. Gorgonzola i gruszka wspaniale się uzupełniają, a sos smakuje nie tylko ze świeżymi tagliatelle lub gnocchi ale również z pieczoną piersią kaczki lub polędwicą wołową. Danie to można przygotować w 20 minut. Gotowy makaron z sosem można posypać prażonymi orzechami włoskimi i kostkami gruszki, a resztę podać w małej miseczce.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5824
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9644
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5824
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9644
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Składniki
Podgrzac bulion z kurczaka ze smietana, pokroic ser gorgonzola na kawalki, dodac do smietany i gotowac na malym ogniu. Gruszki obrac i pokroic w kostke, orzechy włoskie posiekac. Dodac polowe kostek gruszek i biale wino do sosu, doprawic sola i pieprzem i gotowac przez nastepne 2-3 minuty mieszajac.
Delikatnie podsmazyc kostki orzechów na oleju, gdy orzechy troche sie zabarwia dodac pozostałe kostki gruszki i smazyc 2-3 minuty. Uwazac, aby orzechy sie nie przypalily.
Ulubiony makaron podac z sosem posypanym smazonymi orzechami i gruszkami.