Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy makaron. Z tym sosem smakuje wyśmienicie.
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, zostawiając ok 100 ml wody z gotowania.
Pieczarki oczyszczamy kroimy w plasterki i wrzucamy na patelnię z dodatkiem 1 łyżki oliwy.
Smażymy ok. 7 min.
W garnku rozpuszczamy masło po czym wlewamy mleko i śmietanę.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Zmniejszamy ogień i mieszamy aby się nie przypaliło.
wrzucamy pieczarki i ser.
Wszystko dokładnie mieszamy.
Wlewamy sos do makaronu dokładnie mieszając.
Jeżeli będzie za gęste dodajemy wodę z gotowania makaronu.
Smacznego :)
Ekspresowe wręcz danie, idealne dla moich dzieci. Po niewielkiej porcji "na s...
Odsłon: 22708
Makaron w warzywnym sosie to wegetariańska propozycja na obiad - także ten na...
Odsłon: 3086
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym ze szparagami to pomysł na s...
Odsłon: 1362
Tiramisu to klasyczny, włoski deser, co nie znaczy, że nie można go modyfikow...
Odsłon: 582
Lekka, aromatyczna i pożywna zupa z kapustą Pak Choi, jajkiem i makaronem. Je...
Odsłon: 52
Tiramisu to klasyczny, włoski deser, co nie znaczy, że nie można go modyfikow...
Odsłon: 582
Lekka, aromatyczna i pożywna zupa z kapustą Pak Choi, jajkiem i makaronem. Je...
Odsłon: 52
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, zostawiając ok 100 ml wody z gotowania. Pieczarki oczyszczamy kroimy w plasterki i wrzucamy na patelnię z dodatkiem 1 łyżki oliwy. Smażymy ok. 7 min. W garnku rozpuszczamy masło po czym wlewamy mleko i śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem. Zmniejszamy ogień i mieszamy aby się nie przypaliło. wrzucamy pieczarki i ser. Wszystko dokładnie mieszamy. Wlewamy sos do makaronu dokładnie mieszając. Jeżeli będzie za gęste dodajemy wodę z gotowania makaronu. Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi z białym serem
Dania główne
Pstrąg z grilla
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus
Dania główne
Risotto ze szparagami
Pierogi z białym serem
Pyszne pierogi z białym serem polane przesmażoną śmietaną i posypane cukrem i...
Odsłon: 16
Pstrąg z grilla
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 35