Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z sosem pieczarkowo - serowym

Makaron z sosem pieczarkowo - serowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 193 Ocena: 2593

Dodano:

Odsłon: 1492

Uwielbiamy makaron. Z tym sosem smakuje wyśmienicie.

Składniki

  • opakowanie ulubionego makaronu
  • 20 dag masła
  • 300 ml śmietany kremówki
  • 200 ml mleka
  • ok. 150g startego parmezanu
  • Sól
  • pieprz
  • 200 gram pieczarek
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, zostawiając ok 100 ml wody z gotowania.
    Pieczarki oczyszczamy kroimy w plasterki i wrzucamy na patelnię z dodatkiem 1 łyżki oliwy.
    Smażymy ok. 7 min.
    W garnku rozpuszczamy masło po czym wlewamy mleko i śmietanę.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Zmniejszamy ogień i mieszamy aby się nie przypaliło.
    wrzucamy pieczarki i ser.
    Wszystko dokładnie mieszamy.
    Wlewamy sos do makaronu dokładnie mieszając.
    Jeżeli będzie za gęste dodajemy wodę z gotowania makaronu.
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń