Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy makaron. Z tym sosem smakuje wyśmienicie.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 229
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 215
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16279
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 88
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 232
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 229
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 215
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16279
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 88
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 232
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, zostawiając ok 100 ml wody z gotowania. Pieczarki oczyszczamy kroimy w plasterki i wrzucamy na patelnię z dodatkiem 1 łyżki oliwy. Smażymy ok. 7 min. W garnku rozpuszczamy masło po czym wlewamy mleko i śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem. Zmniejszamy ogień i mieszamy aby się nie przypaliło. wrzucamy pieczarki i ser. Wszystko dokładnie mieszamy. Wlewamy sos do makaronu dokładnie mieszając. Jeżeli będzie za gęste dodajemy wodę z gotowania makaronu. Smacznego :)