Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczny smak, który zapamiętacie na długo.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 294
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4217
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3601
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30160
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 294
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4217
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3601
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30160
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Cebulę drobno posiekać i zrumienić na oleju.
Cukinię umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Czosnek posiekać.
Cukinię, czosnek oraz około pół łyżeczki soli dodać do cebuli i dusić pod przykryciem przez 5 minut.
Do warzyw dodać przecier, cukier, tymianek, paprykę oraz bazylię, ewentualnie dodać jeszcze trochę soli i dusić przez około 3 minuty.
Awokado przeciąć wzdłuż uważając na twardą pestkę, usunąć skórkę i podzielić na cząstki według uznania.
Makaron podzielić na porcje, każdą polać sosem, dodać po łyżeczce jogurtu oraz po kilka kawałków awokado i oprószyć pieprzem.