Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczny smak, który zapamiętacie na długo.
Pyszne. Szybko i łatwo się je robi. A później... do deserów, do ciast, do zaj...
Odsłon: 5467
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 1036
Pyszne. Szybko i łatwo się je robi. A później... do deserów, do ciast, do zaj...
Odsłon: 5467
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 1036
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Cebulę drobno posiekać i zrumienić na oleju.
Cukinię umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Czosnek posiekać.
Cukinię, czosnek oraz około pół łyżeczki soli dodać do cebuli i dusić pod przykryciem przez 5 minut.
Do warzyw dodać przecier, cukier, tymianek, paprykę oraz bazylię, ewentualnie dodać jeszcze trochę soli i dusić przez około 3 minuty.
Awokado przeciąć wzdłuż uważając na twardą pestkę, usunąć skórkę i podzielić na cząstki według uznania.
Makaron podzielić na porcje, każdą polać sosem, dodać po łyżeczce jogurtu oraz po kilka kawałków awokado i oprószyć pieprzem.