Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczny smak, który zapamiętacie na długo.
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 72
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 451
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 97
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 20
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7840
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 72
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 451
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 97
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 20
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7840
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Cebulę drobno posiekać i zrumienić na oleju.
Cukinię umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Czosnek posiekać.
Cukinię, czosnek oraz około pół łyżeczki soli dodać do cebuli i dusić pod przykryciem przez 5 minut.
Do warzyw dodać przecier, cukier, tymianek, paprykę oraz bazylię, ewentualnie dodać jeszcze trochę soli i dusić przez około 3 minuty.
Awokado przeciąć wzdłuż uważając na twardą pestkę, usunąć skórkę i podzielić na cząstki według uznania.
Makaron podzielić na porcje, każdą polać sosem, dodać po łyżeczce jogurtu oraz po kilka kawałków awokado i oprószyć pieprzem.