Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię takie proste, pyszne dania. Po powrocie z pracy można szybko wyczarować taki obiad :)
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 39
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5650
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 93
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 545
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 39
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5650
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 93
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 545
Składniki
Brokuła podzieliłam na niewielkie różyczki i ugotowałam na parze. Na niewielkiej ilości oleju rzepakowego zeszkliłam drobno posiekaną cebulę. Obsypałam pół łyżeczki mąki i dodałam 100g śmietankowego serka topionego. Kiedy ser się rozpuszczał, stopniowo dolewałam mleka. Mleka należy dolać tyle, aby sos był minimalnie za rzadki, ponieważ kiedy sos jest już na talerzu i stygnie, to dość szybko gęstnieje. Dodałam różyczki brokuła i wymieszałam, aby brokuł połączył się z sosem. Na koniec osoliłam do smaku. Podałam z makaronem.