Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię takie proste, pyszne dania. Po powrocie z pracy można szybko wyczarować taki obiad :)
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 46
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1529
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 50
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 46
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1529
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 50
Składniki
Brokuła podzieliłam na niewielkie różyczki i ugotowałam na parze. Na niewielkiej ilości oleju rzepakowego zeszkliłam drobno posiekaną cebulę. Obsypałam pół łyżeczki mąki i dodałam 100g śmietankowego serka topionego. Kiedy ser się rozpuszczał, stopniowo dolewałam mleka. Mleka należy dolać tyle, aby sos był minimalnie za rzadki, ponieważ kiedy sos jest już na talerzu i stygnie, to dość szybko gęstnieje. Dodałam różyczki brokuła i wymieszałam, aby brokuł połączył się z sosem. Na koniec osoliłam do smaku. Podałam z makaronem.