Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, zdrowe i lekkie danie bez tłuszczu
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 44
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4299
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2582
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3826
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 44
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4299
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2582
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3826
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy i podduszamy na odrobinie wody.
Do garnka wylewamy pomidory z puszki. Jeśli są całe to je rozdrabniamy. Dodajemy do nich cebulę i pokrojoną w kostkę/paski paprykę. Całość gotujemy do miękkości papryki. Na koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa.
Sos doprawimy solą, pieprzem i ewentualnie odrobina zalewy z ananasa.
Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu. Wykładamy na talerze i polewamy sosem. Na wierzch wykładamy tuńczyka odsączonego z zalewy. Smacznego!