Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, zdrowe i lekkie danie bez tłuszczu
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9529
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4427
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 170
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20793
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9529
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4427
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 170
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20793
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy i podduszamy na odrobinie wody.
Do garnka wylewamy pomidory z puszki. Jeśli są całe to je rozdrabniamy. Dodajemy do nich cebulę i pokrojoną w kostkę/paski paprykę. Całość gotujemy do miękkości papryki. Na koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa.
Sos doprawimy solą, pieprzem i ewentualnie odrobina zalewy z ananasa.
Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu. Wykładamy na talerze i polewamy sosem. Na wierzch wykładamy tuńczyka odsączonego z zalewy. Smacznego!