Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Jeśli tak, makaron z sosem z serka wiejskiego, będzie doskonałą opcją dla osób, które nie jedzą mięsa. Sos przygotujesz w zaledwie kilka minut, będzie pyszny, aromatyczny i kremowy. Poniżej znajdziesz składniki potrzebne do przygotowania czterech porcji dania.
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1758
Polecam na kolację.
Odsłon: 368
Najlepsze domowe. Pachnące masełkiem, dlatego nie ma potrzeby dodawania olejk...
Odsłon: 161
Zapiekanka makaronowa z mięsem gyros, warzywami, brokułami i serem feta to wy...
Odsłon: 295
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1758
Polecam na kolację.
Odsłon: 368
Najlepsze domowe. Pachnące masełkiem, dlatego nie ma potrzeby dodawania olejk...
Odsłon: 161
Zapiekanka makaronowa z mięsem gyros, warzywami, brokułami i serem feta to wy...
Odsłon: 295
Składniki
Zacznij od ugotowania makaronu zgodnie z instrukcją producenta.
Kiedy makaron się gotuje, możesz przejść do przygotowania sosu. Posiekaną cebulę i czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. Poczekaj, aż chwile przestygnie. Dodaj do blendera, wrzuć serek wiejski i wszystko zmiksuj.
Na patelnię, na której podsmażałeś czosnek i cebulę wlej passatę, chwilę podgrzewaj na małym ogniu. Nieco sosu wlej do serka wiejskiego, aby go zahartować. Dodawaj partiami serek, aby się nie zważył. Dopraw solą, pieprzem, oregano i bazylią. Wrzuć ugotowany makaron i wymieszaj.
Danie podawaj z posiekaną bazylią lub pietruszką, oraz tartym parmezanem.