Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Jeśli tak, makaron z sosem z serka wiejskiego, będzie doskonałą opcją dla osób, które nie jedzą mięsa. Sos przygotujesz w zaledwie kilka minut, będzie pyszny, aromatyczny i kremowy. Poniżej znajdziesz składniki potrzebne do przygotowania czterech porcji dania.
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 139
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 67
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 190
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 139
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 67
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 190
Składniki
Zacznij od ugotowania makaronu zgodnie z instrukcją producenta.
Kiedy makaron się gotuje, możesz przejść do przygotowania sosu. Posiekaną cebulę i czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. Poczekaj, aż chwile przestygnie. Dodaj do blendera, wrzuć serek wiejski i wszystko zmiksuj.
Na patelnię, na której podsmażałeś czosnek i cebulę wlej passatę, chwilę podgrzewaj na małym ogniu. Nieco sosu wlej do serka wiejskiego, aby go zahartować. Dodawaj partiami serek, aby się nie zważył. Dopraw solą, pieprzem, oregano i bazylią. Wrzuć ugotowany makaron i wymieszaj.
Danie podawaj z posiekaną bazylią lub pietruszką, oraz tartym parmezanem.