Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy trwa a że dziś jest tak strasznie gorąco że nie chce się stać przy garnkach więc postanowiłam tylko ugotować makaron a do niego przygotować truskawki. Najlepsze rozwiązanie na upały, taki obiad przygotuje nawet dziecko, można również przygotować na kolację i rodzinka będzie zachwycona
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Na początek przygotować truskawki umyć je i oczyścić z szypułek, w miedzy czasie wstawić makaron w lekko osolonej wodzie i gotować go do pełnej miękkości. Umyte truskawki rozgnieść widelcem lub jeśli ktoś woli użyć blendera my wolimy jak są kawałki truskawek, do truskawek dodać cukier lub miód i wymieszać do połączenia się truskawek z cukrem
Ugotowany i odcedzony zahartowany zimną wodą makaron ułożyć na talerzu dodać przygotowany makaron i jedną łyżkę kwaśnej śmietany. Tak przygotowane danie można podawać z zimnym makaronem na upały w sam raz. Niby nic wielkiego bo tylko makaron i truskawki a jednak nasze podniebienia w upalne dni zachwycone