Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z truskawkami to danie, które można albo kochać, albo nienawidzić. Z pewnością wiele zależy od jego wykonania. Odpowiedni sposób przygotowania owoców wiele zmienia w jego prezentacji. Nie ma potrzeby dodawania żadnych dodatkowych składników – jedynie szczyptę cukru, jeśli wolisz słodszą wersję tego dania. Tajemnym składnikiem makaronu z truskawkami jest rozmaryn. Dodaje on wyjątkowego, ziołowego aromatu, dzięki któremu całość nie jest nudna i jednolita. Tak przygotowana potrawa ma żywo czerwony kolor. Jest orzeźwiająca i idealna na letnie, upalne dni.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2157
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 915
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2157
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 915
Składniki
Truskawki umyj i obierz z szypułek. Włóż je do garnka i zagotuj na małym ogniu. Dodaj trochę cukru i świeży rozmaryn. Trzymaj wszystko na gazie do momentu, aż truskawki zaczną się rozpadać. Zdejmij je z palnika.
Makaron ugotuj al dente, odcedź, ale nie przepłukuj wodą.
Makaron przełóż do garnka z truskawkami i dobrze wymieszaj. Podgrzej wszystko razem jeszcze przez minutę.
Makaron z truskawkami podawaj na ciepło lub po schłodzeniu w lodówce. Danie udekoruj połówkami świeżych owoców.