Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z truskawkami to danie, które można albo kochać, albo nienawidzić. Z pewnością wiele zależy od jego wykonania. Odpowiedni sposób przygotowania owoców wiele zmienia w jego prezentacji. Nie ma potrzeby dodawania żadnych dodatkowych składników – jedynie szczyptę cukru, jeśli wolisz słodszą wersję tego dania. Tajemnym składnikiem makaronu z truskawkami jest rozmaryn. Dodaje on wyjątkowego, ziołowego aromatu, dzięki któremu całość nie jest nudna i jednolita. Tak przygotowana potrawa ma żywo czerwony kolor. Jest orzeźwiająca i idealna na letnie, upalne dni.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1008
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4649
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1291
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1008
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4649
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1291
Składniki
Truskawki umyj i obierz z szypułek. Włóż je do garnka i zagotuj na małym ogniu. Dodaj trochę cukru i świeży rozmaryn. Trzymaj wszystko na gazie do momentu, aż truskawki zaczną się rozpadać. Zdejmij je z palnika.
Makaron ugotuj al dente, odcedź, ale nie przepłukuj wodą.
Makaron przełóż do garnka z truskawkami i dobrze wymieszaj. Podgrzej wszystko razem jeszcze przez minutę.
Makaron z truskawkami podawaj na ciepło lub po schłodzeniu w lodówce. Danie udekoruj połówkami świeżych owoców.