Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7732
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 250
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2784
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 562
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7732
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 250
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2784
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 562
Składniki
Tuńczyka odsączyć z zalewy, czosnek i cebulę posiekać.
Najlepiej nadają się do tego dania pomidory owalne tzw. pelati.
Makaron ugotować aldente w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oliwy.
W tym samym czasie na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać oliwki, smażyć ok. 1 min. i połączyć z pomidorami.
Dusić 2-3 minuty, doprawić sola i pieprzem, pod koniec dodać tuńczyka i makaron.Podawać pospane parmezanem