Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1366
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1366
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Tuńczyka odsączyć z zalewy, czosnek i cebulę posiekać.
Najlepiej nadają się do tego dania pomidory owalne tzw. pelati.
Makaron ugotować aldente w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oliwy.
W tym samym czasie na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać oliwki, smażyć ok. 1 min. i połączyć z pomidorami.
Dusić 2-3 minuty, doprawić sola i pieprzem, pod koniec dodać tuńczyka i makaron.Podawać pospane parmezanem