Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z tuńczykiem

Makaron z tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 790 Ocena: 22281

Dodano:

Odsłon: 10690

Szybko, smacznie i zdrowo

Składniki

  • makaron spaghetti, 1 opakowanie
  • tuńczyk, 2 puszki
  • pomidory bez skórki, 2 puszki
  • czosnek, 2 ząbki
  • cebula, 1
  • masło, 3 łyżeczki
  • sól, pieprz
  • tymianek, kilka gałązek
  • parmezan, 10 dag
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Makaron z tuńczykiem

Przygotowanie

  1. Tuńczyka odsączyć z zalewy, czosnek i cebulę posiekać.

  2. Najlepiej nadają się do tego dania pomidory owalne tzw. pelati.

  3. Makaron ugotować aldente w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oliwy.

  4. W tym samym czasie na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać oliwki, smażyć ok. 1 min. i połączyć z pomidorami.

  5. Dusić 2-3 minuty, doprawić sola i pieprzem, pod koniec dodać tuńczyka i makaron.Podawać pospane parmezanem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń