Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomite sycące danie
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 86
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 760
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 479
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 301
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 86
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 760
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 479
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 301
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną oleju. Wszystkie, wyjemy i kroimy na małe kawałki. Pieczarki smażymy z czosnkiem i cebulą lekko solimy. Na osobnej patelni najpierw podsmażamy marchewkę, paprykę, potem dodajemy, brokuły, podlewamy odrobiną wody, solimy, dodajemy zioła, słodką paprykę i odrobinę ostrej papryki, chwile dusimy, następnie wsypujemy kukurydzę i fasolę i jeszcze trochę dusimy ciągle podlewając na koniec wlewamy mąkę ziemniaczana z wodą tak by powstał sos. Warzywa mieszamy z makaronem i gotowe. Najczęściej podaje tak przygotowany makaron filetem z Dorsza i sosem Jogurtowo-koperkowo-serowym. Życzę smacznego