Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomite sycące danie
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 85
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 176
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 160
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7532
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 85
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 176
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 160
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7532
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną oleju. Wszystkie, wyjemy i kroimy na małe kawałki. Pieczarki smażymy z czosnkiem i cebulą lekko solimy. Na osobnej patelni najpierw podsmażamy marchewkę, paprykę, potem dodajemy, brokuły, podlewamy odrobiną wody, solimy, dodajemy zioła, słodką paprykę i odrobinę ostrej papryki, chwile dusimy, następnie wsypujemy kukurydzę i fasolę i jeszcze trochę dusimy ciągle podlewając na koniec wlewamy mąkę ziemniaczana z wodą tak by powstał sos. Warzywa mieszamy z makaronem i gotowe. Najczęściej podaje tak przygotowany makaron filetem z Dorsza i sosem Jogurtowo-koperkowo-serowym. Życzę smacznego