Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z brokułem, pieczarkami, papryką i cebulą posypane odrobiną startego żółtego sera. Smaczne danie na obiad lub kolację.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10672
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6153
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13037
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4783
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10672
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6153
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13037
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4783
Składniki
Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonym wrzątku przez 3-4 min i odsączamy. Makaron /kolanka, rurki itp/ gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażamy do czasu aż stanie się szklista. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i podsmażamy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem.
Następnie dodajemy pokrojoną paprykę, papryczkę chili i razem podsmażamy 3-4 min. Dodajemy keczup i doprawiamy do smaku. Na końcu dodajemy brokuła i makaron, podsmażamy 2-3 min delikatnie mieszając. Porcje dania przekładamy na talerze i posypujemy drobno startym żółtym serem.