Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z brokułem, pieczarkami, papryką i cebulą posypane odrobiną startego żółtego sera. Smaczne danie na obiad lub kolację.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 354
Polecam.
Odsłon: 787
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36373
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 452
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 354
Polecam.
Odsłon: 787
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36373
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 452
Składniki
Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonym wrzątku przez 3-4 min i odsączamy. Makaron /kolanka, rurki itp/ gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażamy do czasu aż stanie się szklista. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i podsmażamy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem.
Następnie dodajemy pokrojoną paprykę, papryczkę chili i razem podsmażamy 3-4 min. Dodajemy keczup i doprawiamy do smaku. Na końcu dodajemy brokuła i makaron, podsmażamy 2-3 min delikatnie mieszając. Porcje dania przekładamy na talerze i posypujemy drobno startym żółtym serem.