Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z brokułem, pieczarkami, papryką i cebulą posypane odrobiną startego żółtego sera. Smaczne danie na obiad lub kolację.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonym wrzątku przez 3-4 min i odsączamy. Makaron /kolanka, rurki itp/ gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażamy do czasu aż stanie się szklista. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i podsmażamy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem.
Następnie dodajemy pokrojoną paprykę, papryczkę chili i razem podsmażamy 3-4 min. Dodajemy keczup i doprawiamy do smaku. Na końcu dodajemy brokuła i makaron, podsmażamy 2-3 min delikatnie mieszając. Porcje dania przekładamy na talerze i posypujemy drobno startym żółtym serem.