Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z warzywami z patelni

Makaron z warzywami z patelni

Autor:

Przepisów i artykułów: 498 Ocena: 3599

Dodano:

Odsłon: 3579

Makaron z brokułem, pieczarkami, papryką i cebulą posypane odrobiną startego żółtego sera. Smaczne danie na obiad lub kolację.

Składniki

  • brokuł 1 mały
  • pieczarki 15 szt
  • papryka czerwona 1 szt mała
  • papryczka chili do smaku
  • cebula 1 szt
  • żółty ser starty 2 łyżki
  • masło 1 łyżka
  • keczup 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • papryka słodka mielona do smaku
  • makaron
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonym wrzątku przez 3-4 min i odsączamy.
    Makaron /kolanka, rurki itp/ gotujemy al dente w osolonym wrzątku.
    Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażamy do czasu aż stanie się szklista. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i podsmażamy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem.

  2. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę, papryczkę chili i razem podsmażamy 3-4 min. Dodajemy keczup i doprawiamy do smaku.
    Na końcu dodajemy brokuła i makaron, podsmażamy 2-3 min delikatnie mieszając.
    Porcje dania przekładamy na talerze i posypujemy drobno startym żółtym serem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń