Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z brokułem, pieczarkami, papryką i cebulą posypane odrobiną startego żółtego sera. Smaczne danie na obiad lub kolację.
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 15
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 466
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 920
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 227
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 15
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 466
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 920
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 227
Składniki
Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonym wrzątku przez 3-4 min i odsączamy. Makaron /kolanka, rurki itp/ gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażamy do czasu aż stanie się szklista. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i podsmażamy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem.
Następnie dodajemy pokrojoną paprykę, papryczkę chili i razem podsmażamy 3-4 min. Dodajemy keczup i doprawiamy do smaku. Na końcu dodajemy brokuła i makaron, podsmażamy 2-3 min delikatnie mieszając. Porcje dania przekładamy na talerze i posypujemy drobno startym żółtym serem.