Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie wołowiny z sosem śmietanowym ? Czemu nie. Zwłaszcza, że dostałem wiejską przepyszną śmietanę.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 690
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 690
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Składniki
Mięso opłukałem, osuszyłem, pokroiłem w paski. Na patelni natartej czosnkiem rozgrzałem oliwę, smażyłem, aż było brązowe. Pokroiłem cebulę w kostkę, a pieczarki w plastry, dodałem do mięsa na patelni. Smażyłem, aż zmiękły. Wymieszałem kwaśną wiejską śmietanę z mlekiem i drobno pokrojonym czosnkiem. Rozgrzałem na wolnym ogniu. Dodałem sos do mięsa i na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, gotowałem, aż sos zgęstniał. Doprawiłem sola i pieprzem. Połączyłem sos z ugotowanym makaronem, posypałem startym parmezanem.