Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie wołowiny z sosem śmietanowym ? Czemu nie. Zwłaszcza, że dostałem wiejską przepyszną śmietanę.
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 51
Polecam.
Odsłon: 2638
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 283
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 35
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 51
Polecam.
Odsłon: 2638
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 283
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 35
Składniki
Mięso opłukałem, osuszyłem, pokroiłem w paski. Na patelni natartej czosnkiem rozgrzałem oliwę, smażyłem, aż było brązowe. Pokroiłem cebulę w kostkę, a pieczarki w plastry, dodałem do mięsa na patelni. Smażyłem, aż zmiękły. Wymieszałem kwaśną wiejską śmietanę z mlekiem i drobno pokrojonym czosnkiem. Rozgrzałem na wolnym ogniu. Dodałem sos do mięsa i na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, gotowałem, aż sos zgęstniał. Doprawiłem sola i pieprzem. Połączyłem sos z ugotowanym makaronem, posypałem startym parmezanem.