Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie wołowiny z sosem śmietanowym ? Czemu nie. Zwłaszcza, że dostałem wiejską przepyszną śmietanę.
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6095
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 150
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6095
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 150
Składniki
Mięso opłukałem, osuszyłem, pokroiłem w paski. Na patelni natartej czosnkiem rozgrzałem oliwę, smażyłem, aż było brązowe. Pokroiłem cebulę w kostkę, a pieczarki w plastry, dodałem do mięsa na patelni. Smażyłem, aż zmiękły. Wymieszałem kwaśną wiejską śmietanę z mlekiem i drobno pokrojonym czosnkiem. Rozgrzałem na wolnym ogniu. Dodałem sos do mięsa i na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, gotowałem, aż sos zgęstniał. Doprawiłem sola i pieprzem. Połączyłem sos z ugotowanym makaronem, posypałem startym parmezanem.