Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron ze szparagami

Makaron ze szparagami

Autor:

Przepisów i artykułów: 847 Ocena: 17388

Dodano:

Odsłon: 980

Wiosenne danie.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Makaron ze szparagami

Przygotowanie

  1. Na patelni zeszkliłam cebulę pokrojoną w piórka. Dodałam posiekany czosnek i papryczkę chili. Gdy czosnek zaczął pachnieć podałam obrane i posiekane pomidory. Przesmażyłam je.
    Jeśli używacie kurczaka to trzeba go wrzucić razem z cebulą.

  2. Szparagom odłamałam końcówki. Odkroiłam łebki a trzony posiekałam w plasterki. Dodałam łebki i plasterki. Końcówki można wykorzystać do wywaru ale do niczego innego się nie nadają.
    Dodałam wody i całość pogotowałam około 8 minut, doprawiłam solą.

  3. Z kalmara zdjęłam zewnętrzną "folię", rozcięłam, nakroiłam od zewnątrz i pokroiłam w prostokąty.
    Pierś też można pokroić w kawałki i je naciąć w kratkę.
    Pod sosem mocno podkręciłam gaz i wrzuciłam kalmary do bulgocącego sosu. Wygną się i zbieleją momentalnie. Gotowe.
    Wyłożyłam sos na makaron i posypałam parmezanem i zieleniną.

  4. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń