Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 325
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 325
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Na patelni zeszkliłam cebulę pokrojoną w piórka. Dodałam posiekany czosnek i papryczkę chili. Gdy czosnek zaczął pachnieć podałam obrane i posiekane pomidory. Przesmażyłam je. Jeśli używacie kurczaka to trzeba go wrzucić razem z cebulą.
Szparagom odłamałam końcówki. Odkroiłam łebki a trzony posiekałam w plasterki. Dodałam łebki i plasterki. Końcówki można wykorzystać do wywaru ale do niczego innego się nie nadają. Dodałam wody i całość pogotowałam około 8 minut, doprawiłam solą.
Z kalmara zdjęłam zewnętrzną "folię", rozcięłam, nakroiłam od zewnątrz i pokroiłam w prostokąty. Pierś też można pokroić w kawałki i je naciąć w kratkę. Pod sosem mocno podkręciłam gaz i wrzuciłam kalmary do bulgocącego sosu. Wygną się i zbieleją momentalnie. Gotowe. Wyłożyłam sos na makaron i posypałam parmezanem i zieleniną.
Smacznego :)