Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424824
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10653
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4753
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424824
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10653
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4753
Składniki
Na patelni zeszkliłam cebulę pokrojoną w piórka. Dodałam posiekany czosnek i papryczkę chili. Gdy czosnek zaczął pachnieć podałam obrane i posiekane pomidory. Przesmażyłam je. Jeśli używacie kurczaka to trzeba go wrzucić razem z cebulą.
Szparagom odłamałam końcówki. Odkroiłam łebki a trzony posiekałam w plasterki. Dodałam łebki i plasterki. Końcówki można wykorzystać do wywaru ale do niczego innego się nie nadają. Dodałam wody i całość pogotowałam około 8 minut, doprawiłam solą.
Z kalmara zdjęłam zewnętrzną "folię", rozcięłam, nakroiłam od zewnątrz i pokroiłam w prostokąty. Pierś też można pokroić w kawałki i je naciąć w kratkę. Pod sosem mocno podkręciłam gaz i wrzuciłam kalmary do bulgocącego sosu. Wygną się i zbieleją momentalnie. Gotowe. Wyłożyłam sos na makaron i posypałam parmezanem i zieleniną.
Smacznego :)