Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 22054
Dodano: 02.08.2014
Odsłon: 2635
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Szpinak rozmrażamy, wkładamy do garnka i podgrzewamy, dodajemy maślankę i czekamy aż szpinak zmięknie. Dodajemy masło i pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Następnie całość blendujemy na gładką, jednolitą masę. Podgrzewamy i doprawiamy do smaku.
W między czasie gotujemy wodę na makaron – lekko osoloną z odrobiną oleju. Do wrzącej wody wrzucamy makaron i gotujemy tyle czasu, ile podane jest na opakowaniu. Odcedzamy.
Na talerzu układamy najpierw makaron. Na to porcję sosu szpinakowego. Dodatkowo potrawa ta pięknie komponuje się z jajkiem sadzonym :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)