Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron ze szpinakiem i fetą w towarzystwie klopsików

Makaron ze szpinakiem i fetą w towarzystwie klopsików

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 716

Dodano:

Odsłon: 430

Makaron może stanowić odrębne danie, można go łączyć z łososiem, drobiem itd. Nic nie wpływa na jego smak - zawsze dobry :)

Składniki

  • makaron penne /rurki/ pełnoziarnisty 1 op
  • szpinak w liściach mrożony lub świeży 1 op
  • feta 1 op
  • czosnek 3-4 ząbki
  • mięso mielone (dowolne) 60 dag
  • jajko 1 szt
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • bułka tarta do obtaczania klopsików
  • olej do smażenia
  • masło 1 łyżka
  • cebula 1 mała
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Makaron ze szpinakiem i fetą w towarzystwie klopsików

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie, zgodnie z zaleceniami producenta. Odcedzić.

  2. Zmielone mięso połączyć z jajkiem, solą i pieprzem i drobno posiekaną cebulką. Formować kulki i obtoczyć je w bułce tartej. Usmażyć na rumiany kolor.

  3. W rondelku rozpuścić masło wrzucić na nie szpinak, pokruszoną fetę. Na koniec przecisnąć czosnek, doprawić solą i pieprzem. Szpinakową masę przełożyć na makaron podawać z klopsikami. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń