Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie jesienne danie - makaron z masłem i szpinakiem podany z grzybowym sosem. Najlepiej użyć tu grzybów leśnych, ale pieczarki też się sprawdzą.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 434
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 998
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 99
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 434
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 998
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 99
Składniki
Grzyby kroimy w plasterki, cebulę i czosnek w kosteczkę. Na maśle podsmażamy cebulę, jak zacznie się rumienić dodajemy czosnek, krótko smażymy i dodajemy grzyby. Podkręcamy ogień, żeby grzyby się podrumieniły i zalewamy następnie winem. Czekamy aż wino odparuje, dolewamy śmietanę i dusimy ok 15 minut. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. W międzyczasie gotujemy makaron, odcedzamy i zostawiamy w garnku. Dodajemy masło i szpinak, mieszamy i odstawiamy na ok 5 minut żeby szpinak zmiękł. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy cytrynę. Grzyby układamy na makaronie ze szpinakiem ( nie mieszamy)