Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie jesienne danie - makaron z masłem i szpinakiem podany z grzybowym sosem. Najlepiej użyć tu grzybów leśnych, ale pieczarki też się sprawdzą.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326260
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12038
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16699
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5412
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326260
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12038
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16699
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5412
Składniki
Grzyby kroimy w plasterki, cebulę i czosnek w kosteczkę. Na maśle podsmażamy cebulę, jak zacznie się rumienić dodajemy czosnek, krótko smażymy i dodajemy grzyby. Podkręcamy ogień, żeby grzyby się podrumieniły i zalewamy następnie winem. Czekamy aż wino odparuje, dolewamy śmietanę i dusimy ok 15 minut. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. W międzyczasie gotujemy makaron, odcedzamy i zostawiamy w garnku. Dodajemy masło i szpinak, mieszamy i odstawiamy na ok 5 minut żeby szpinak zmiękł. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy cytrynę. Grzyby układamy na makaronie ze szpinakiem ( nie mieszamy)