Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki obiad z makaronem , kurczakiem i szpinakiem , posypany parmezanem :)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5357
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 826
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5357
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 826
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Składniki
Pierś z kurczaka umyj , osusz , pokrój , obsyp solą i pieprzem . Na patelni rozpuść masło klarowane , wrzuć mięso . Smaż aż nabiorą koloru .
Do głębszego garnka włóż łyżkę masła klarowanego , przeciśnięty lub drobno posiekany czosnek i szpinak . Smaż 3 minuty , mieszaj. Do szpinaku dodaj śmietanę i mięso z kurczaka . Gotuj kilka minut . Dopraw .
Makaron ugotuj , przecedzony , połącz ze szpinakiem i kurczakiem , wymieszaj .
Parmezan zetrzyj na tarce o drobnych oczkach .
Na talerz wyłóż makaron i posyp obficie parmezanem .