Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 312 Ocena: 3580
Dodano: 02.07.2019
Odsłon: 1136
1-2 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Ugotować makaron. Odcedzić ale zachować trochę wody z gotowania.
Na patelni rozgrzać masło, wyłożyć łososia i podsmażyć go na rumiano z każdej strony, odłożyć na talerz.
Posiekać czosnek.
Patelnię przetrzeć, dodać oliwę, podsmażyć czosnek 1 min, dodać szpinaki, smażyć aż zmięknie.
Dodać śmietanę, kilka łyżek wody z gotowania, sok i skórkę z cytryny, chwilę gotować mieszając, posolić i popieprzyć do smaku. Przełożyć do sosu makaron i posiekany koperek, wymieszać.
Przełożyć makaron na 2 talerze, na wierzchu ułożyć rozdrobnionego łososia, posypać startym parmezanem i podawać.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

SlodkoSlodka83 02 lipca 2019Zgłoś do usunięcia
Dla mnie super smacznie :-)2 Kto głosował? | Odpowiedz

slodkisentyment 02 lipca 2019Zgłoś do usunięcia
Często robię i bardzo lubię :) Super :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz