Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i zdrowe danie obiadowe
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 131
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 158
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 330
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 131
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 158
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 330
Składniki
Ugotować makaron. Odcedzić ale zachować trochę wody z gotowania. Na patelni rozgrzać masło, wyłożyć łososia i podsmażyć go na rumiano z każdej strony, odłożyć na talerz. Posiekać czosnek. Patelnię przetrzeć, dodać oliwę, podsmażyć czosnek 1 min, dodać szpinaki, smażyć aż zmięknie. Dodać śmietanę, kilka łyżek wody z gotowania, sok i skórkę z cytryny, chwilę gotować mieszając, posolić i popieprzyć do smaku. Przełożyć do sosu makaron i posiekany koperek, wymieszać. Przełożyć makaron na 2 talerze, na wierzchu ułożyć rozdrobnionego łososia, posypać startym parmezanem i podawać.