Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i zdrowe danie obiadowe
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1170
Dziś do pracy.
Odsłon: 31
Gulasz z marchewką to pyszne danie jednogarnkowe na bazie czerwonego wina i b...
Odsłon: 665
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1170
Dziś do pracy.
Odsłon: 31
Gulasz z marchewką to pyszne danie jednogarnkowe na bazie czerwonego wina i b...
Odsłon: 665
Składniki
Ugotować makaron. Odcedzić ale zachować trochę wody z gotowania. Na patelni rozgrzać masło, wyłożyć łososia i podsmażyć go na rumiano z każdej strony, odłożyć na talerz. Posiekać czosnek. Patelnię przetrzeć, dodać oliwę, podsmażyć czosnek 1 min, dodać szpinaki, smażyć aż zmięknie. Dodać śmietanę, kilka łyżek wody z gotowania, sok i skórkę z cytryny, chwilę gotować mieszając, posolić i popieprzyć do smaku. Przełożyć do sosu makaron i posiekany koperek, wymieszać. Przełożyć makaron na 2 talerze, na wierzchu ułożyć rozdrobnionego łososia, posypać startym parmezanem i podawać.