Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i zdrowe danie obiadowe
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11886
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5590
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11886
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5590
Składniki
Ugotować makaron. Odcedzić ale zachować trochę wody z gotowania. Na patelni rozgrzać masło, wyłożyć łososia i podsmażyć go na rumiano z każdej strony, odłożyć na talerz. Posiekać czosnek. Patelnię przetrzeć, dodać oliwę, podsmażyć czosnek 1 min, dodać szpinaki, smażyć aż zmięknie. Dodać śmietanę, kilka łyżek wody z gotowania, sok i skórkę z cytryny, chwilę gotować mieszając, posolić i popieprzyć do smaku. Przełożyć do sosu makaron i posiekany koperek, wymieszać. Przełożyć makaron na 2 talerze, na wierzchu ułożyć rozdrobnionego łososia, posypać startym parmezanem i podawać.