Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron ze szpinakiem to kolejna już propozycja na moim blogu na szybkie danie. Można przygotować go zarówno na obiad jak i na kolacje. Czas przygotowania to zaledwie 15 minut. Nie wierzycie? To sami sprawdzicie, zapraszam!
To zaczynamy. Skoro danie robi się w 15 minut to i opis przygotowania powinien nie być długi.
Na samym początku wstawiamy wodę na makaron i gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu lub według własnego uznania (dobrze by było aby był al dente ).
W między czasie czosnek obieramy i kroimy na plasterki, szpinak myjemy i osuszamy. Starty parmezan dzielimy na 3 części.
Teraz gdy mamy wszystko przygotowane na patelnie dodajemy masło i rozgrzewamy po czym wrzucamy czosnek i podsmażamy. Gdy czosnek się podsmaża do miseczki wbijamy jajka i dodajemy jedną część parmezanu, energicznie mieszając. Na patelnie dodajemy szpinak, podsmażamy co raz mieszając przez 2 minuty.
Następnie na patelnie dodajemy śmietankę i czekamy do momentu zagotowania. W tym czasie odcedzamy nasz makaron.
Gdy śmietanka się zagotowała dodajemy makaron i drugą część parmezanu. Gotujemy wszystko mieszając przez 2 minuty. Po tym czasie patelnie zestawiamy z ognia i dodajemy jajka z parmezanem. Wszystko mieszamy ( będziecie widzieć jak jako się ścina i wszystko gęstnieje ).
Przekładamy na talerze i posypujemy trzecią częścią parmezanu. Makaron ze szpinakiem gotowy
Tanio, łatwo, szybko, smacznie :)
Odsłon: 47647
Pyszne danie obiadowe szybkie i łatwe w przygotowaniu :)
Odsłon: 2988
Szybka włoska potrawa, idealna na śniadanie i kolację.
Odsłon: 1231
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 188
Prosty deser straciatella z frużeliną czereśniową i owsianymi ciasteczkami to...
Odsłon: 181
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 32
Bigos po cygańsku bo fajny pomysł na obiad szczególnie gdy chcemy nieco zmod...
Odsłon: 62
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 188
Prosty deser straciatella z frużeliną czereśniową i owsianymi ciasteczkami to...
Odsłon: 181
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 32
Bigos po cygańsku bo fajny pomysł na obiad szczególnie gdy chcemy nieco zmod...
Odsłon: 62
Składniki
To zaczynamy. Skoro danie robi się w 15 minut to i opis przygotowania powinien nie być długi. Na samym początku wstawiamy wodę na makaron i gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu lub według własnego uznania (dobrze by było aby był al dente ). W między czasie czosnek obieramy i kroimy na plasterki, szpinak myjemy i osuszamy. Starty parmezan dzielimy na 3 części.
Teraz gdy mamy wszystko przygotowane na patelnie dodajemy masło i rozgrzewamy po czym wrzucamy czosnek i podsmażamy. Gdy czosnek się podsmaża do miseczki wbijamy jajka i dodajemy jedną część parmezanu, energicznie mieszając. Na patelnie dodajemy szpinak, podsmażamy co raz mieszając przez 2 minuty. Następnie na patelnie dodajemy śmietankę i czekamy do momentu zagotowania. W tym czasie odcedzamy nasz makaron. Gdy śmietanka się zagotowała dodajemy makaron i drugą część parmezanu. Gotujemy wszystko mieszając przez 2 minuty. Po tym czasie patelnie zestawiamy z ognia i dodajemy jajka z parmezanem. Wszystko mieszamy ( będziecie widzieć jak jako się ścina i wszystko gęstnieje ).
Przekładamy na talerze i posypujemy trzecią częścią parmezanu. Makaron ze szpinakiem gotowy
Przepisy Dania główne
Dania główne
Tagliatelle z pesto z rukoli i pomidorkami koktajlowymi
Dania główne
Najlepsze placki z cukinii
Dania główne
Karkówka z pomidorami
Dania główne
Gołąbki bez zawijania
Tagliatelle z pesto z rukoli i pomidorkami koktajlowymi
Szybki, prosty makaron z pesto z rukoli to idealny, letni obiad :)
Odsłon: 8
Najlepsze placki z cukinii
Jeśli lubisz tradycyjne placki ziemniaczane, z pewnością polubisz te placki z...
Odsłon: 25