Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki obiad :)
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 267
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 276
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16355
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 103
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 250
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 267
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 276
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16355
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 103
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 250
Składniki
Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu.
Drobno posiekany czosnek podsmażamy na maśle (ok 1 minutę, ponieważ szybko się pali). Dodajemy posiekany szpinak i doprawiamy pieprzem. Kiedy objętość zmniejszy się o połowę na patelni lądują pokrojone w drobną kostkę suszone pomidory. Czekamy aż woda trochę odparuje. Następnie mieszamy całość ze śmietaną i serem feta. Dosalamy (jeśli jest taka potrzeba), wciskamy sok z cytryny i posypujemy płatkami chili. Na koniec dodajemy ugotowany makaron i jeszcze chwilę smażymy. SMACZNEGO :*