Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tę pyszną potrawę można przygotować w 15 minut, jest więc idealna na szybki obiad lub sycącą kolację.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17658
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1777
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15317
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5456
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9048
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17658
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1777
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15317
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5456
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9048
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu wyłożyć na cedzak, ale nie przelewać zimną wodą.
W czasie gotowania makaronu na patelni rozgrzać 2 łyżki zalewy z suszonych pomidorów, krótko podsmażyć na niej czosnek przeciśnięty przez praskę, a następnie dodać na patelnię zamrożony szpinak. Po całkowitym rozmrożeniu szpinaku dodać do sosu kremowy serek, wymieszać całość, a następnie wrzucić pokrojone suszone pomidory, ponownie wymieszać sos i doprawić go solą, pieprzem oraz sosem sojowym. Po krótkim duszeniu sosu dodać do niego makaron i wymieszać całość.
Przed podaniem potrawę można udekorować tartym parmezanem.