Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron fusilli z sosem mięsno- serowym, z mnóstwem zielonych dodatków. Zdrowo, smacznie i świeżo.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2841
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6467
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2841
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6467
Składniki
W pierwszej kolejności przygotować sos mięsno- serowy: Mięso wraz z cebulą pokrojoną w kostkę podsmażyć na tłuszczu. Dodać pokrojony w drobną kosteczkę czosnek. Mięso podlać 150 ml wody, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić przez 10 minut pod przykryciem. Następnie dodać do sosu posiekaną nać pietruszki, wlać zawiesinę z mąki i śmietanki, wsypać mozzarellę. Sos zagotować, podgrzewać do momentu rozpuszczenia sera. Groszek zielony wrzucić do lekko osolonej wody, gotować do miękkości. Odcedzić, przelać zimną wodą, aby groszek zachował piękny, zielony kolor. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić, przelać zimną wodą. Podawać polany sosem, posypany siekanym szczypiorkiem, pozostałą posiekaną natką pietruszki oraz zielonym groszkiem.
Smacznego.