Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna sałatka makaronowa z grillowaną cukinią, pomidorkami i rukolą w sosie z pesto
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 31
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 458
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 147
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 220
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 31
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 458
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 147
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 220
Składniki
Cukinię pokroić w plastry, wymieszać z oliwą i usmażyć na patelni grillowej. Odstawić do ostygnięcia i potem posiekać plasterki na mniejsze części.
Makaron ugotować al dente. Pomidorki pokroić w ćwiartki, mozzarelle posiekać w drobną kosteczkę. Bazylię, oliwę, starty parmezan i orzeszki piniowe umieścić w blenderze, dodać sok z cytryny, sól i pieprz – zmiksować na gładki sos. Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać z pesto.