Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna sałatka makaronowa z grillowaną cukinią, pomidorkami i rukolą w sosie z pesto
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 309
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1435
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 448
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1155
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 309
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1435
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 448
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1155
Składniki
Cukinię pokroić w plastry, wymieszać z oliwą i usmażyć na patelni grillowej. Odstawić do ostygnięcia i potem posiekać plasterki na mniejsze części.
Makaron ugotować al dente. Pomidorki pokroić w ćwiartki, mozzarelle posiekać w drobną kosteczkę. Bazylię, oliwę, starty parmezan i orzeszki piniowe umieścić w blenderze, dodać sok z cytryny, sól i pieprz – zmiksować na gładki sos. Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać z pesto.