Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna sałatka makaronowa z grillowaną cukinią, pomidorkami i rukolą w sosie z pesto
Krewetki lubię pod każdą postacią i z każdą przyprawą. Można je robić na wiel...
Odsłon: 622
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 82
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 19
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 50
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 62
Krewetki lubię pod każdą postacią i z każdą przyprawą. Można je robić na wiel...
Odsłon: 622
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 82
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 19
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 50
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 62
Składniki
Cukinię pokroić w plastry, wymieszać z oliwą i usmażyć na patelni grillowej. Odstawić do ostygnięcia i potem posiekać plasterki na mniejsze części.
Makaron ugotować al dente. Pomidorki pokroić w ćwiartki, mozzarelle posiekać w drobną kosteczkę. Bazylię, oliwę, starty parmezan i orzeszki piniowe umieścić w blenderze, dodać sok z cytryny, sól i pieprz – zmiksować na gładki sos. Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać z pesto.