Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1099
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 221
Polecam.
Odsłon: 1135
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1099
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 221
Polecam.
Odsłon: 1135
Składniki
Makaron należy ugotowac na pól miękko.Cebulę należy pokroić w cienkie paski,paprykę także w paski.Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach.Mięso z gotowanego kurczaka rozdrobnić.
Sos z kartonika należy zagotowaći dodać przyprawy wedle naszego smaku i upodobań.Ja dodałam te co podałam w składnikach.Czosnek należy drobno posiekać i dodać do sosu.
Naczynie żaroodporne należy delikatnie posmarować tłuszczem,następnie na dno włożyć połowę makaronu wspać cebulę,paprykę i mięso,posypać połową sera i przykryć 2 połową makaronu.Całość zalać ciepłym sosem pomidorowym.
Wstawić do nagrzanego wcześniej piekarnika do 220 st i zapiekać ok 15 minut,następnie wyciągnąć ,przemieszać i posypać drugą połową sera żółtego.Ponownie włożyć do piekarnika i zapiekać ok 15-20 minut. Smacznego!!