Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 107
Dziś do pracy.
Odsłon: 125
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 148
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15399
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 316
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 107
Dziś do pracy.
Odsłon: 125
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 148
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15399
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 316
Składniki
Makaron należy ugotowac na pól miękko.Cebulę należy pokroić w cienkie paski,paprykę także w paski.Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach.Mięso z gotowanego kurczaka rozdrobnić.
Sos z kartonika należy zagotowaći dodać przyprawy wedle naszego smaku i upodobań.Ja dodałam te co podałam w składnikach.Czosnek należy drobno posiekać i dodać do sosu.
Naczynie żaroodporne należy delikatnie posmarować tłuszczem,następnie na dno włożyć połowę makaronu wspać cebulę,paprykę i mięso,posypać połową sera i przykryć 2 połową makaronu.Całość zalać ciepłym sosem pomidorowym.
Wstawić do nagrzanego wcześniej piekarnika do 220 st i zapiekać ok 15 minut,następnie wyciągnąć ,przemieszać i posypać drugą połową sera żółtego.Ponownie włożyć do piekarnika i zapiekać ok 15-20 minut. Smacznego!!