Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i warzywami
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1398
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1327
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 307
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1398
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1327
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 307
Składniki
Na oleju, na patelni podsmażamy pokrojoną na plasterki lub półplasterki kiełbasę, gdy zacznie się rumienić dodać pokrojoną cebulę. Gdy cebula zacznie się rumienić dodać pokrojoną w kostkę paprykę i smażyć jeszcze ok.2-3 minuty. Na osobnej patelni, na maśle podsmażyć pokrojone pieczarki do momentu odparowania wody. Na koniec doprawić solą praz pieprzem i zdjąć z ognia. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do naczynia do zapiekania przełożyć podsmażone warzywa z kiełbasą oraz makaron. W misce wymieszać składniki na sos: majonez, śmietanę oraz ketchup. Doprawić solą oraz pieprzem. Sos przełożyć do przygotowanych składników, dodać ok. 1/3 części przygotowanego sera i wymieszać. Wierzch zapiekanki posypać pozostałą częścią sera. Zapiekamy ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni lub do ładnego zarumienia sera. Pieczemy góra dół bez termoobiegu. Smacznego!