Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tani, prosty i szybki pomysł na sycący obiad.
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Składniki
Składniki podane są na patelnię 24 cm. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu i odcedzamy. Kiełbasę kroimy w cienkie półplasterki. Pieczarki kroimy w plasterki i dusimy ze szczyptą soli. Jajka rozkłócamy z przyprawami.
Makaron wykładamy na patelnię (najlepiej teflonową aby nie przywarło) z niewielką ilością rozgrzanego oleju. Na makaron wykładamy kiełbasę i pieczarki. Posypujemy starym serem i polewamy jajkami. Smażymy pod przykryciem, aż jajka się zetną.