Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tani, prosty i szybki pomysł na sycący obiad.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Składniki podane są na patelnię 24 cm. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu i odcedzamy. Kiełbasę kroimy w cienkie półplasterki. Pieczarki kroimy w plasterki i dusimy ze szczyptą soli. Jajka rozkłócamy z przyprawami.
Makaron wykładamy na patelnię (najlepiej teflonową aby nie przywarło) z niewielką ilością rozgrzanego oleju. Na makaron wykładamy kiełbasę i pieczarki. Posypujemy starym serem i polewamy jajkami. Smażymy pod przykryciem, aż jajka się zetną.