Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne i efektowne danie
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 228
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 112
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 228
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 112
Składniki
1. makaron obgotować ok 8 min w osolonej wodzie, (uważać, żeby gniazdka za bardzo się nie rozsypały), odcedzić, 2. na oleju poddusić posiekaną cebulę i czosnek, dodać pokrojone pomidory, koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz, dusić na wolnym ogniu, podlewając wodą, na koniec dodać oregano, 3. do mięsa dodać jajko, starce na grubej tarce pieczarki, 1-2 łyżki bułki tartej, posiekana cebulę oraz przyprawy, wyrobić mięso, formować małe (ok 3 cm ), okrągłe kotleciki, obtaczać w bułce tartej, smażyć na rumiano, 4. dno formy do zapiekania posmarować sosem pomidorowym, ułożyć gniazdka makaronu (jeśli gniazdka się rozsypały, trzeba je zwinąć przy pomocy widelca), na makaron ułożyć po kotleciku, polać obficie sosem, wstawić na ok 20-25 min do piekarnika 180 st, posypać tartym serem ( może być mozzarella ), wstawić do piekarnika do rozpuszczenia sera, smacznego