Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe marzenie to deser, który będzie śnił się po nocach każdemu miłośn...
Odsłon: 10997
Przepis dnia
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 2046
Czekoladowe marzenie to deser, który będzie śnił się po nocach każdemu miłośn...
Odsłon: 10997
Przepis dnia
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 2046
Składniki
Przesianą mąkę mieszamy z makiem, wodą, i solą. Zagniatamy ciasto. Na koniec dolewamy łyżkę oleju. Wykrawamy kółka małą szklanką. W środek kładziemy farsz i tworzymy sakiewki. Oprószamy mąką, aby nie sklejały się ze sobą. Gotujemy w lekko osolonej wodzie. Bardzo dobre są również odgrzewane na patelni jak zwykłe pierożki.