Do góry

Dania główne Przepis na:

Makowe sakiewki

Makowe sakiewki

Autor:

Przepisów i artykułów: 508 Ocena: 6429

Dodano:

Odsłon: 5827

Pyszne :)

Składniki

  • 400 g. mąki
  • 2 szklanki bardzo ciepłej wody
  • płaska łyżeczka soli
  • łyżka oleju
  • łyżka maku surowego nie zmielonego
  • na farsz mak z puszki z bakaliami
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przesianą mąkę mieszamy z makiem, wodą, i solą. Zagniatamy ciasto. Na koniec dolewamy łyżkę oleju.
    Wykrawamy kółka małą szklanką.

    W środek kładziemy farsz i tworzymy sakiewki. Oprószamy mąką, aby nie sklejały się ze sobą.
    Gotujemy w lekko osolonej wodzie.
    Bardzo dobre są również odgrzewane na patelni jak zwykłe pierożki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń