Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne. Szybko i łatwo się je robi. A później... do deserów, do ciast, do zaj...
Odsłon: 5392
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 985
Pyszne. Szybko i łatwo się je robi. A później... do deserów, do ciast, do zaj...
Odsłon: 5392
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 985
Składniki
Przesianą mąkę mieszamy z makiem, wodą, i solą. Zagniatamy ciasto. Na koniec dolewamy łyżkę oleju. Wykrawamy kółka małą szklanką. W środek kładziemy farsz i tworzymy sakiewki. Oprószamy mąką, aby nie sklejały się ze sobą. Gotujemy w lekko osolonej wodzie. Bardzo dobre są również odgrzewane na patelni jak zwykłe pierożki.