Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z każdym kęsem tego dania człowiek czuje się coraz zdrowszy. :D Z dodatkiem świeżej kajzerki lub bagietki mamy niebanalną propozycję na obiad.
naczynie żaroodporne
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 60
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2427
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 521
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 866
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 60
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2427
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 521
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 866
Składniki
Makrele umyć, osuszyć. Cytrynę wyszorować. Cebulę, czosnek obrać. Cytrynę, cebulę i czosnek pokroić na plastry. Makrele wysmarować olejem, posypać solą. Makrele obłożyć cytryną, cebulą oraz czosnkiem i odstawić do lodówki na ok 2 godziny.
Seler umyć. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Selera pokroić w kostkę, odkroić listki, które zostawić do dekoracji. Naczynie wysmarować masłem. Wsypać do niego selera. Pomidora pokroić w kostkę i odstawić na chwilkę do miseczki. Selera piec przez 5 minut w temperaturze 200°C na góra-dół.
Po podpieczeniu selera wyjąć naczynie z piekarnika. Z ryby zdjąć cytrynę. Makrele ułożyć na selerze. Piec przez 20 minut w temperaturze 200°C na góra-dół pod przykryciem. Po 20 minutach obsypać makrele pomidorami i piec przez kolejne 20 minut. Podawać z pieczywem. Smacznego! :)