Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To smaczne placuszki na bazie twarogu , są pożywne, sycące bardzo twarogowe z dodatkiem cukru pudru smakują wspaniale. Idealne na śniadanie , obiad , podwieczorek czy kolacje wprost rozpływają się w ustach .
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 91
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3330
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1178
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 91
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3330
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1178
Składniki
Do miski przełóż twaróg , mąkę , jajko żółtka , masło , cukier waniliowy, szczyptę soli, proszek i skórkę z cytryny . Wszystko zmiksuj na gładką masę .
Na patelni rozgrzej olej i za pomocą łyżki nakładaj porcje ciasta , układaj niewielkie placki na patelni i lekko je spłaszcz . Smaż na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor . Po wyjęciu odsącz na ręczniku papierowym .
Małdrzyki podaj z cukrem pudrem i ulubionymi dodatkami , śmietaną , dżemem czy owocami .