Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To smaczne placuszki na bazie twarogu , są pożywne, sycące bardzo twarogowe z dodatkiem cukru pudru smakują wspaniale. Idealne na śniadanie , obiad , podwieczorek czy kolacje wprost rozpływają się w ustach .
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2190
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 8213
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1533
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2190
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 8213
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1533
Składniki
Do miski przełóż twaróg , mąkę , jajko żółtka , masło , cukier waniliowy, szczyptę soli, proszek i skórkę z cytryny . Wszystko zmiksuj na gładką masę .
Na patelni rozgrzej olej i za pomocą łyżki nakładaj porcje ciasta , układaj niewielkie placki na patelni i lekko je spłaszcz . Smaż na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor . Po wyjęciu odsącz na ręczniku papierowym .
Małdrzyki podaj z cukrem pudrem i ulubionymi dodatkami , śmietaną , dżemem czy owocami .