Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To smaczne placuszki na bazie twarogu , są pożywne, sycące bardzo twarogowe z dodatkiem cukru pudru smakują wspaniale. Idealne na śniadanie , obiad , podwieczorek czy kolacje wprost rozpływają się w ustach .
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 54
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 155
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2828
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 54
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 155
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2828
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Składniki
Do miski przełóż twaróg , mąkę , jajko żółtka , masło , cukier waniliowy, szczyptę soli, proszek i skórkę z cytryny . Wszystko zmiksuj na gładką masę .
Na patelni rozgrzej olej i za pomocą łyżki nakładaj porcje ciasta , układaj niewielkie placki na patelni i lekko je spłaszcz . Smaż na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor . Po wyjęciu odsącz na ręczniku papierowym .
Małdrzyki podaj z cukrem pudrem i ulubionymi dodatkami , śmietaną , dżemem czy owocami .