Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To smaczne placuszki na bazie twarogu , są pożywne, sycące bardzo twarogowe z dodatkiem cukru pudru smakują wspaniale. Idealne na śniadanie , obiad , podwieczorek czy kolacje wprost rozpływają się w ustach .
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 146
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 754
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 369
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 146
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 754
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 369
Składniki
Do miski przełóż twaróg , mąkę , jajko żółtka , masło , cukier waniliowy, szczyptę soli, proszek i skórkę z cytryny . Wszystko zmiksuj na gładką masę .
Na patelni rozgrzej olej i za pomocą łyżki nakładaj porcje ciasta , układaj niewielkie placki na patelni i lekko je spłaszcz . Smaż na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor . Po wyjęciu odsącz na ręczniku papierowym .
Małdrzyki podaj z cukrem pudrem i ulubionymi dodatkami , śmietaną , dżemem czy owocami .