Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małże w winie na maśle z pietruszką, to lekkie danie uważane za afrodyzjak. Przygotowanie jest banalnie proste, zajmuje niewiele czasu, a smak OBŁĘDNY!
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2338
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3486
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4244
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74230
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 582
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2338
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3486
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4244
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74230
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 582
Składniki
Małże oczyść, umyj pod bieżącą wodą. Otwarte małże sprawdź czy są żywe (stukając nimi o blat) – jeśli się nie zamkną – wyrzuć.
W dużym garnku, na rozpuszczonym maśle zeszklij posiekaną w kostkę cebulę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
Zalej winem i doprowadź do wrzenia.
Wrzuć małże. Posól i popierz do smaku. Posyp posiekaną połową natki pietruszki. Przykryj pokrywką i gotuj ok. 6-7 minut.
Od czasu do czasu potrząśnij garnkiem.
Małże przełóż do miski wraz z powstałym sosem. Posyp pozostałą siekaną pietruszką.
Podawaj z zapieczoną bagietką posmarowaną masłem czosnkowym.