Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małże w winie na maśle z pietruszką, to lekkie danie uważane za afrodyzjak. Przygotowanie jest banalnie proste, zajmuje niewiele czasu, a smak OBŁĘDNY!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1054
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2964
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1054
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2964
Składniki
Małże oczyść, umyj pod bieżącą wodą. Otwarte małże sprawdź czy są żywe (stukając nimi o blat) – jeśli się nie zamkną – wyrzuć.
W dużym garnku, na rozpuszczonym maśle zeszklij posiekaną w kostkę cebulę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
Zalej winem i doprowadź do wrzenia.
Wrzuć małże. Posól i popierz do smaku. Posyp posiekaną połową natki pietruszki. Przykryj pokrywką i gotuj ok. 6-7 minut.
Od czasu do czasu potrząśnij garnkiem.
Małże przełóż do miski wraz z powstałym sosem. Posyp pozostałą siekaną pietruszką.
Podawaj z zapieczoną bagietką posmarowaną masłem czosnkowym.