Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne i proste danie z tłuczonej marchwi, ziemniaków i fasoli. Okraszone pieczoną karkówką i wytopionym z niej tłuszczem. Może być jako gęsta zupa, lub drugie danie.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 738
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 162
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31365
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 436
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 738
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 162
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31365
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 436
Składniki
Obrać i pokroić marchew i ziemniaki. Ugotować w posolonej wodzie. Potem część wody odlać do saganka, resztę można odłożyć do innej zupy. Ugotowaną marchew i ziemniaki rozgnieść tłuczkiem. Odlaną część wody z gotowania z powrotem wlać do warzyw. W osobnym garnku ugotować fasolę. Jeżeli namoczymy fasolę przez noc, to ugotuje się szybciej. Fasolę dodać do warzyw z częścią wywaru z gotowania fasoli. Doprawić solą i pieprzem. Gotowe danie powinno być kremowe i gęste. Okrasić tłuszczem i mięsem z karkówki.