Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne i proste danie z tłuczonej marchwi, ziemniaków i fasoli. Okraszone pieczoną karkówką i wytopionym z niej tłuszczem. Może być jako gęsta zupa, lub drugie danie.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 714
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12505
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 714
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12505
Składniki
Obrać i pokroić marchew i ziemniaki. Ugotować w posolonej wodzie. Potem część wody odlać do saganka, resztę można odłożyć do innej zupy. Ugotowaną marchew i ziemniaki rozgnieść tłuczkiem. Odlaną część wody z gotowania z powrotem wlać do warzyw. W osobnym garnku ugotować fasolę. Jeżeli namoczymy fasolę przez noc, to ugotuje się szybciej. Fasolę dodać do warzyw z częścią wywaru z gotowania fasoli. Doprawić solą i pieprzem. Gotowe danie powinno być kremowe i gęste. Okrasić tłuszczem i mięsem z karkówki.