Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 18775
Dodano: 21.02.2009
Odsłon: 28547
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przyprawy wymieszać z tartą bułką.
Udka oprószyć mąką.
Jaja rozmącić z mlekiem, zanurzać w nich udka, następnie obtaczać w bułce z przyprawami. Przyrumienić na gorącej patelni wysmarowanej olejem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec ok. 25 minut. Podawać z ryżem, ziemniakami lub frytkami i surówką. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

danuta3457 25 lutego 2009Zgłoś do usunięcia
robiłam już ten przepis i są naprawdę dobre.pani jedna pyta czy nie za mało pieczone.zapewniam że nie .Kurczak ma do tego że nie musi być długo pieczony aby był miękki.smacznego.8 Kto głosował? | Odpowiedz

sokol 25 lutego 2009Zgłoś do usunięcia
tak nie wyglądają udka przyrumienione na posmarownej tłuszczem patelni, prędzej podsmażone w głebokim tłuszczu we frytownicy0 Kto głosował? | Odpowiedz

agulam22 21 lutego 2009Zgłoś do usunięcia
A ja mam pytanie udka powinny być wczesniej ugotowane?Bo mi sie wydaje że 25 minut pieczenia plus to wczesniejsze smażenie to troszkę za malo.Przepis mi sie podoba,bardzo smacznie brzmi.
0 Kto głosował? | Odpowiedz