Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1754
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 371
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1754
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 371
Składniki
Przyprawy wymieszać z tartą bułką.
Udka oprószyć mąką.
Jaja rozmącić z mlekiem, zanurzać w nich udka, następnie obtaczać w bułce z przyprawami. Przyrumienić na gorącej patelni wysmarowanej olejem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec ok. 25 minut. Podawać z ryżem, ziemniakami lub frytkami i surówką. Smacznego.