Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza marynata do karczku na grilla. Korzystam z tego przepisu co sezon. Mój sekretny składnik to keczup, który nadaje karkówce słodko-ostrego posmaku, do tego odrobina cukru, musztardy oraz mieszanka ulubionych przypraw. Marynatę wystarczy przygotować godzinę przed wrzuceniem mięsa na ruszt.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40683
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1068
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 262
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3412
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40683
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1068
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 262
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3412
Składniki
Do miski wlewam keczup, dodaje musztardę, cukier, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Składniki mieszam.
Plastry karkówki zanurzam w marynacie, obracam plastry karkówki, tak aby z każdej strony były dokładnie pokryte marynatą.
Karczek marynuję przez około godzinę. Po tym czasie mięso jest gotowe do położenia na grilla.