Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza marynata do karczku na grilla. Korzystam z tego przepisu co sezon. Mój sekretny składnik to keczup, który nadaje karkówce słodko-ostrego posmaku, do tego odrobina cukru, musztardy oraz mieszanka ulubionych przypraw. Marynatę wystarczy przygotować godzinę przed wrzuceniem mięsa na ruszt.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85318
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2613
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10047
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4127
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7170
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85318
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2613
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10047
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4127
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7170
Składniki
Do miski wlewam keczup, dodaje musztardę, cukier, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Składniki mieszam.
Plastry karkówki zanurzam w marynacie, obracam plastry karkówki, tak aby z każdej strony były dokładnie pokryte marynatą.
Karczek marynuję przez około godzinę. Po tym czasie mięso jest gotowe do położenia na grilla.