Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza marynata do karczku na grilla. Korzystam z tego przepisu co sezon. Mój sekretny składnik to keczup, który nadaje karkówce słodko-ostrego posmaku, do tego odrobina cukru, musztardy oraz mieszanka ulubionych przypraw. Marynatę wystarczy przygotować godzinę przed wrzuceniem mięsa na ruszt.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 311
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 26724
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8968
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 741
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 311
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 26724
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8968
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 741
Składniki
Do miski wlewam keczup, dodaje musztardę, cukier, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Składniki mieszam.
Plastry karkówki zanurzam w marynacie, obracam plastry karkówki, tak aby z każdej strony były dokładnie pokryte marynatą.
Karczek marynuję przez około godzinę. Po tym czasie mięso jest gotowe do położenia na grilla.