Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza marynata do karczku na grilla. Korzystam z tego przepisu co sezon. Mój sekretny składnik to keczup, który nadaje karkówce słodko-ostrego posmaku, do tego odrobina cukru, musztardy oraz mieszanka ulubionych przypraw. Marynatę wystarczy przygotować godzinę przed wrzuceniem mięsa na ruszt.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16206
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4953
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16206
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4953
Składniki
Do miski wlewam keczup, dodaje musztardę, cukier, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Składniki mieszam.
Plastry karkówki zanurzam w marynacie, obracam plastry karkówki, tak aby z każdej strony były dokładnie pokryte marynatą.
Karczek marynuję przez około godzinę. Po tym czasie mięso jest gotowe do położenia na grilla.