Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tej marynaty używam do grillowanego mięsa lub poprostu do dań z piekarnika. Jest u nierealna ale za to pyszna i aromatyczna! Spróbuj! Zapraszam Cię na mój Instagram oraz kanał Youtube gdzie znajdziesz dużo więcej przepisów oraz filmików krok po kroku. Poniżej zostawiam link z filmikiem do tego przepisu!
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 18
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 59
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 178
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 68
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 18
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 59
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 178
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 68
Składniki
Mięso umyć osuszyć i usunąć błonki.
Wszystkie składniki na marynatę umieścić w misce i wymieszać do połączenia. Dodać filety i dobrze wymieszać aby marynata pokryła całe mięso.
Naczynie żaroodporne natłuścić niewielką ilością oleju. Ułożyć filety jeden obok drugiego i na każdym położyć po łyżeczce masła klarowanego.
Tak przygotowane mięso włożyć do nagrzanego piekarnika do 220°C i piec około 20-30 minut. Smacznego !