Do góry

Dania główne Przepis na:

Marynata do kurczaka

Marynata do kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 89 Ocena: 459

Dodano:

Odsłon: 21124

Tej marynaty używam do grillowanego mięsa lub poprostu do dań z piekarnika. Jest u nierealna ale za to pyszna i aromatyczna! Spróbuj! Zapraszam Cię na mój Instagram oraz kanał Youtube gdzie znajdziesz dużo więcej przepisów oraz filmików krok po kroku. Poniżej zostawiam link z filmikiem do tego przepisu!

Składniki

  • 4 filety z kurczaka
  • masło klarowane
  • MARYNATA
  • 1 łyżeczka papryki czerwonej
  • ½ łyżeczki papryki wędzonej
  • 1½ łyżeczki i ziół prowansalskich
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 1 płaska łyżeczka pieprzu
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju rzepakowego(papryka ostra, bazylia,pomidor) @kujawski
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Marynata do kurczaka

Przygotowanie

  1. Mięso umyć osuszyć i usunąć błonki.

  2. Wszystkie składniki na marynatę umieścić w misce i wymieszać do połączenia. Dodać filety i dobrze wymieszać aby marynata pokryła całe mięso.

  3. Naczynie żaroodporne natłuścić niewielką ilością oleju. Ułożyć filety jeden obok drugiego i na każdym położyć po łyżeczce masła klarowanego.

  4. Tak przygotowane mięso włożyć do nagrzanego piekarnika do 220°C i piec około 20-30 minut.
    Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń