Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy, a urozmaici obiad.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
Z podanych składników przygotować marynatę. Mięso lekko rozbić, przełożyć do marynaty, starannie obtoczyć. Włożyć do lodówki na przynajmniej 2 godziny, najlepiej na całą noc. Cebulę pokroić w pióra. Marynować razem z mięsem około 30min – dołożyć do mięsa pod koniec marynowania i wymieszać. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, przełożyć do niego mięso, przekładając je cebulą. Naczynie przykryć i piec w temperaturze 200stopni przez 30min, po czym ściągnąć przykrywkę i podpiec z góry.
Podawać z ulubionymi dodatkami – ziemniaki, frytki, surówka, kapusta.