Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy, a urozmaici obiad.
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 13
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 4
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208919
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 13
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 4
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208919
Składniki
Z podanych składników przygotować marynatę. Mięso lekko rozbić, przełożyć do marynaty, starannie obtoczyć. Włożyć do lodówki na przynajmniej 2 godziny, najlepiej na całą noc. Cebulę pokroić w pióra. Marynować razem z mięsem około 30min – dołożyć do mięsa pod koniec marynowania i wymieszać. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, przełożyć do niego mięso, przekładając je cebulą. Naczynie przykryć i piec w temperaturze 200stopni przez 30min, po czym ściągnąć przykrywkę i podpiec z góry.
Podawać z ulubionymi dodatkami – ziemniaki, frytki, surówka, kapusta.