Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co zrobić z kurczakiem z rosołu? Ja lubię zapiekać go w piekarniku, w ulubionych przyprawach i maśle. Jest pyszny!
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 64
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10352
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 117
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 64
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10352
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 117
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Składniki
W szklance mieszamy miód, musztardę, papryki, rozdrobnione gałązki tymianku. Wlewamy olej, przyprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.
Taką miksturą nacieramy dokładnie kurczaka z każdej strony.
Kurczaka układamy w żaroodpornym naczyniu. Masło kroimy w plasterki i kładziemy na kurczaku.
Pieczemy w temp. 190 stopni, aż z naszej marynaty nie powstanie chrupiąca skórka - ok 40 min.
Smacznego :)