Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co zrobić z kurczakiem z rosołu? Ja lubię zapiekać go w piekarniku, w ulubionych przyprawach i maśle. Jest pyszny!
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3471
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 202
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3471
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 202
Składniki
W szklance mieszamy miód, musztardę, papryki, rozdrobnione gałązki tymianku. Wlewamy olej, przyprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.
Taką miksturą nacieramy dokładnie kurczaka z każdej strony.
Kurczaka układamy w żaroodpornym naczyniu. Masło kroimy w plasterki i kładziemy na kurczaku.
Pieczemy w temp. 190 stopni, aż z naszej marynaty nie powstanie chrupiąca skórka - ok 40 min.
Smacznego :)