Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzybki w lesie już się pojawiają. Maślaków jeszcze nie ma, ale jesień już niedługo.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 523
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 290
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1489
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 523
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 290
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1489
Składniki
Maślaki umyć i osączyć z wody. Na patelni roztopić masło, dodać drobno pokrojoną cebulę, dobrze rozgrzać i włożyć całe niepokrojone kapelusze maślaków. Posolić do smaku i dusić około 20 minut. Sos powinien całkowicie odparować, wtedy zalać potrawę śmietaną i tylko doprowadzić do wrzenia. Grzyby podawać posypane natką pietruszki.