Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzybki w lesie już się pojawiają. Maślaków jeszcze nie ma, ale jesień już niedługo.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2404
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3565
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4398
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74598
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2404
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3565
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4398
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74598
Składniki
Maślaki umyć i osączyć z wody. Na patelni roztopić masło, dodać drobno pokrojoną cebulę, dobrze rozgrzać i włożyć całe niepokrojone kapelusze maślaków. Posolić do smaku i dusić około 20 minut. Sos powinien całkowicie odparować, wtedy zalać potrawę śmietaną i tylko doprowadzić do wrzenia. Grzyby podawać posypane natką pietruszki.