Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 01-09-2023
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne, chrupiące i delikatne kotlety z młodych ziemniaków i kalafiora, do przepisu wykorzystałem ziemniaki z wczoraj. Zapach podczas smażenia przypomina dawne czasy. Zapraszam na film i życzę smacznego !!! Przepis https://youtu.be/cIzU5zzmed8
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 163
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 54
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 130
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10653
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 130
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 163
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 54
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 130
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10653
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 130
Składniki
Ziemniaki i kalafior należy przecisnąć przez praskę lub zmielić w maszynce na małym oczku, masę przekładamy do większej miski, dorzucamy starty ser mozzarella lub inny żółty ser jaki macie w lodówce, następnie grubo pokrojony koper lub szczypior, 1 surowe jajko, sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Następnie na talerz wbijamy jajka, dorzucamy paprykę, sól i pieprz, całość należy wybełtać, na kolejny talerz wysypujemy mąkę pszenną i na jeszcze jeden talerz bułkę tartą. Już teraz zajmiemy się panierowaniem kotletów. Na początku z farszu formujemy średnią kulkę, następnie formujemy kotleta, obtaczamy w mące, następnie w jajku i w bułce tartej, kotlety układamy na suchy talerz. Zaczynamy smażyć :-) mocno rozgrzewamy patelnię, wlewamy olej rzepakowy, około 0,5 cm, na rozgrzany tłuszcz układamy kotlety i podsmażamy z obu stron na złoty kolor. Gotowe !!! Kotlety podajemy z pysznym i orzeźwiającym sosem jogurtowym czosnkowo-ziołowym, przepis znajdziecie na moim kanale lub na Smaker.pl Smacznego :-))