Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 14175
Dodano: 17.11.2009
Odsłon: 25639
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
schab umyc i pokroic w dość grube plastry,lekko rozbic i uformować okrągłe medaliony
mięso posolić,posypać majerankiem i pieprzem,otoczyc w mące i usmazyc na złoty kolor,przełozyc do rondla
na pozostałym na patelni tłuszczu zrumienic pokrojoną w kostkę cebulę,dodac sproszkowana słodką paprykę,chwile posmazyć
wlac szklanke wody i gotować,dodać pieczarki ( grubo pokrojone) i swieżą paprykę równiez pokrojoną,chwile podusic i przełozyc do mięsa
dusic 20-25 minut
resztę mąki rozmieszac z wodą,koncentratem i smietaną,wlac do mięsa,do sosu dodać szczypte cukru i jeszcze chwile podusic ( 2 minuty ) mieszając
sos musi mieć intensywny smak papryki i pomidorów
podawac z ziemniakami z wody i ugotowana fasolka szparagową
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

Konto usunięte 07 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
To jest jedno z moich ulubionych dań, dziękuję za przepis!22 Kto głosował? | Odpowiedz

ANIKA26 05 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Brzmi ciekawie i pysznie wygląda:) Kocham fasolkę:)) do Ulubionych i zrobienia,Pozdrawiam serdecznie:)28 Kto głosował? | Odpowiedz

Gruba-dynia 09 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
To danie zagościło na stałe w moim repertuarze.Proste, pyszne i pachnące!
Pozdrawiam :-)
28 Kto głosował? | Odpowiedz

katerina 19 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
Bardzo apetyczny przepis,dzięki jagoda50 za świetny pomysł na obiadek..29 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 19 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
Jagoda50- dzieki Tobie moje ulubione pękają w szwach29 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 17 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
Dziekuję.29 Kto głosował? | Odpowiedz

Katarinka 17 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
Mmmm- prawdziwy domowy obiadek :) a takiego przepisu jeszcze nie znałam- na pewno wypróbuje :) Pozdrawiam.29 Kto głosował? | Odpowiedz