Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiem że nie wszyscy lubią mortadelę , więc myślę że ten przepis to zmieni i tak przygotowaną mortadelę każdy polubi.
patelnia, garnek, nóż, mieszadło,
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2377
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3541
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4347
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74455
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2377
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3541
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4347
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74455
Składniki
Z mąki, wody, żółtka, szczypty soli przygotować ciasto. Składniki dobrze wymieszać na jednolitą gładką masę, dodać olej i ubitą ze szczyptą soli sztywną pianę z białka. Wymieszać. Mortadelę pokroić na grubsze plastry ,zdjąć skórę a plasterki zanurzać w cieście i kłaść na dobrze rozgrzany olej. Smażyć tak jak racuchy z obydwu stron na złoty kolor. Podawać w towarzystwie pomidora i plastrów cytryny.
Smażenie mortadeli.