Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiem że nie wszyscy lubią mortadelę , więc myślę że ten przepis to zmieni i tak przygotowaną mortadelę każdy polubi.
patelnia, garnek, nóż, mieszadło,
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23051
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1032
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104857
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23051
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1032
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104857
Składniki
Z mąki, wody, żółtka, szczypty soli przygotować ciasto. Składniki dobrze wymieszać na jednolitą gładką masę, dodać olej i ubitą ze szczyptą soli sztywną pianę z białka. Wymieszać. Mortadelę pokroić na grubsze plastry ,zdjąć skórę a plasterki zanurzać w cieście i kłaść na dobrze rozgrzany olej. Smażyć tak jak racuchy z obydwu stron na złoty kolor. Podawać w towarzystwie pomidora i plastrów cytryny.
Smażenie mortadeli.