Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiem że nie wszyscy lubią mortadelę , więc myślę że ten przepis to zmieni i tak przygotowaną mortadelę każdy polubi.
patelnia, garnek, nóż, mieszadło,
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39621
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 410
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 182
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 377
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9271
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39621
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 410
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 182
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 377
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9271
Składniki
Z mąki, wody, żółtka, szczypty soli przygotować ciasto. Składniki dobrze wymieszać na jednolitą gładką masę, dodać olej i ubitą ze szczyptą soli sztywną pianę z białka. Wymieszać. Mortadelę pokroić na grubsze plastry ,zdjąć skórę a plasterki zanurzać w cieście i kłaść na dobrze rozgrzany olej. Smażyć tak jak racuchy z obydwu stron na złoty kolor. Podawać w towarzystwie pomidora i plastrów cytryny.
Smażenie mortadeli.