Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeby medaliony wyglądały atrakcyjnie można pomieszać biały sezam z czarnym.
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 200
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 67
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 199
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 11388
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 218
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 200
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 67
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 199
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 11388
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 218
Składniki
Cebulę posiekaj, pieczarki obierz, umyj i drobno pokrój. Na patelni rozgrzej tłuszcz i zeszklij cebulę, dodaj pieczarki. Duś do momentu odparowania wody, dopraw solą i pieprzem. Wsyp ser tarty i wymieszaj.
Mięso mielone przełóż do miski, wbij jajko, dopraw solą oraz pieprzem. Wyrób masę. Na dłoni rozpłaszczaj porcję mięsa, na środek mięsnego placuszka ułóż farsz, sklejaj brzegi, a następnie lekko spłaszcz.
Bułkę tartą wymieszaj z sezamem. Obtocz każdy medalion z dwóch stron. Smaż na rumiano także z każdej strony.