Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeby medaliony wyglądały atrakcyjnie można pomieszać biały sezam z czarnym.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31309
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14526
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1386
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31309
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14526
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1386
Składniki
Cebulę posiekaj, pieczarki obierz, umyj i drobno pokrój. Na patelni rozgrzej tłuszcz i zeszklij cebulę, dodaj pieczarki. Duś do momentu odparowania wody, dopraw solą i pieprzem. Wsyp ser tarty i wymieszaj.
Mięso mielone przełóż do miski, wbij jajko, dopraw solą oraz pieprzem. Wyrób masę. Na dłoni rozpłaszczaj porcję mięsa, na środek mięsnego placuszka ułóż farsz, sklejaj brzegi, a następnie lekko spłaszcz.
Bułkę tartą wymieszaj z sezamem. Obtocz każdy medalion z dwóch stron. Smaż na rumiano także z każdej strony.