Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeby medaliony wyglądały atrakcyjnie można pomieszać biały sezam z czarnym.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 449
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16664
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 324
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 449
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16664
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 324
Składniki
Cebulę posiekaj, pieczarki obierz, umyj i drobno pokrój. Na patelni rozgrzej tłuszcz i zeszklij cebulę, dodaj pieczarki. Duś do momentu odparowania wody, dopraw solą i pieprzem. Wsyp ser tarty i wymieszaj.
Mięso mielone przełóż do miski, wbij jajko, dopraw solą oraz pieprzem. Wyrób masę. Na dłoni rozpłaszczaj porcję mięsa, na środek mięsnego placuszka ułóż farsz, sklejaj brzegi, a następnie lekko spłaszcz.
Bułkę tartą wymieszaj z sezamem. Obtocz każdy medalion z dwóch stron. Smaż na rumiano także z każdej strony.