Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeby medaliony wyglądały atrakcyjnie można pomieszać biały sezam z czarnym.
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 9
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 87
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 108
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 117
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 9
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 87
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 108
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 117
Składniki
Cebulę posiekaj, pieczarki obierz, umyj i drobno pokrój. Na patelni rozgrzej tłuszcz i zeszklij cebulę, dodaj pieczarki. Duś do momentu odparowania wody, dopraw solą i pieprzem. Wsyp ser tarty i wymieszaj.
Mięso mielone przełóż do miski, wbij jajko, dopraw solą oraz pieprzem. Wyrób masę. Na dłoni rozpłaszczaj porcję mięsa, na środek mięsnego placuszka ułóż farsz, sklejaj brzegi, a następnie lekko spłaszcz.
Bułkę tartą wymieszaj z sezamem. Obtocz każdy medalion z dwóch stron. Smaż na rumiano także z każdej strony.